Scheurmetingen

 

In veel panden ontstaat scheurvorming. Deze scheurvorming kan diverse oorzaken hebben. Om echter te bepalen of de scheurvorming actief is moet dit gemonitord worden. Deze monitoring kan worden uitgevoerd door gebruik te maken van bijvoorbeeld een scheurliniaal of een elektronische scheurmeter.

 

Scheurliniaal

De scheurliniaal bestaat uit een tweetal plaatjes, die elk aan één kant van de scheur worden bevestigd. De plaatjes kunnen nu over elkaar heen schuiven. Doordat de plaatjes zijn voorzien van een maatraster en een kruis is op eenvoudige wijze af te lezen in welke richting en in welke mate de scheur zich beweegt. Het maximale bereik van de scheuliniaal is in horizontale richting van -20 tot +20 mm. en in verticale richting van -10 tot +10 mm.

 

De scheurliniaal heeft een afmeting van (lxbxh): 148 x 30 x 6 mm.

 

De kosten voor een scheurliniaal bedragen: € 10,50 (incl. BTW en verzendkosten)

 

Elektronische scheurmeter

Met de elektronische scheurmeter kan heel nauwkeurig de zetting van een scheur worden gemeten en geregistreerd. Met een instelbaar interval van de metingen kan worden gekozen voor een meting om de seconde tot één keer per dag. Koppel de scheurmeter aan het data transfer systeem en de data kunnen dagelijks draadloos worden verzonden om te worden uitgelezen en te worden gecontroleerd. Wanneer de scheurwijdte een grenswaarde overschrijdt wordt een alarm afgegeven door middel van het versturen van een email. De meter heeft een nauwkeurigheid van 0,01 millimeter.

 

De elektronische scheurmeter is te huur tegen een huurtarief van € 50,-/per week*.
*Deze huurprijs is exclusief montage en demontage van de meter. Dit is afhankelijk van de locatie.

 

 

 

Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van scheurlinialen of in de huur van een elektronische scheurmeter, dan kunt u contact met ons opnemen met behulp van het contactformulier.